Google review icon

4.5

(191 )

js_loader
instagram
NIEUW: in 4 termijnen betalen
Speciale aanbieding € 37,95 incl. BTW all-in*
Door enorme drukte ook zondag open
Leg/bezorgservice in heel NL & BE
De goedkoopste van Nederland

Alleen dit weekend
10% extra korting!

00

dagen

:

00

uur

:

00

minuten

:

00

seconden

Hoeveel laminaat heeft u nodig?

Het berekenen van de benodigde hoeveelheid laminaat is vrij simpel. Bepaal allereerst de oppervlakte van de ruimte. Houd vervolgens rekening met het zaagverlies (+10%). Legt u het laminaat diagonaal of in een visgraatpatroon? Dan heeft dit ook invloed op de hoeveelheid laminaat dat u nodig heeft (+7%).

Hoeveel laminaat heb ik nodig?

HOEVEELHEID LAMINAAT BEREKENEN

Natuurlijk wilt u niet te veel of te weinig laminaat aanschaffen. Bepaal daarom allereerst de oppervlakte van de ruimte. Dit doet u door de lengte en de breedte van de kamer met elkaar te vermenigvuldigen. Stel: uw kamer is vijf meter breed en zes meter lang. Dan heeft u 6m x 5m = 30m2 aan laminaat nodig. Dit is echter de minimale hoeveelheid. U moet daarnaast ook rekening houden met de volgende zaken:

Zaagverlies

Met laminaat is er altijd sprake van zaagverlies. Planken worden passend gezaagd. Hoekjes worden weggesneden. Een deel van uw laminaat eindigt dus in de afvalbak. Daarom werken wij altijd met de volgende stelregel: lengte x breedte + 10%. In het voorbeeld van hierboven heeft u 6 x 5 + (0,1 x 30) = 33m2 aan laminaat nodig.

Visgraatpatroon of diagonaal

Ten slotte heeft ook de manier waarop u het laminaat gaat leggen, invloed op het aantal pakken dat u nodig heeft. Heeft u een diagonaal of visgraatpatroon voor ogen? Dan heeft u nog eens 7% extra laminaat nodig. Onze berekening komt er dan zo uit te zien: lengte keer breedte + 17%. Kiest u in ons voorbeeld voor één van de genoemde patronen? Dan heeft u 6 x 5 + (0,17 x 30) = 35,1m2 aan laminaat nodig.

KOOP ALTIJD EEN EXTRA PAK LAMINAAT!

Een kleine miscalculatie. Beschadigde planken. Een toekomstige aanpassing. Klanten komen regelmatig een aantal planken tekort. Dat is vervelend. Niet alleen omdat u uw harde werk dan moet pauzeren, maar ook omdat het door u gekozen laminaat uit het assortiment kan verdwijnen. Om geen risico te lopen, is het altijd verstandig om een extra pak aan te schaffen. Gewoon voor het geval dat.

Aangeraden producten

  • Google-Beoordeling
    4.5
    Gebaseerd op 191 recensies
    js_loader