Google review icon

4.5

(173 )

js_loader
instagram
NIEUW: in 4 termijnen betalen
Speciale aanbieding € 37,95 incl. BTW all-in*
Door enorme drukte ook zondag open
Leg/bezorgservice in heel NL & BE
De goedkoopste van Nederland

Alleen dit weekend
10% extra korting!

00

dagen

:

00

uur

:

00

minuten

:

00

seconden

Hoe kunt u laminaat uit uw huis verwijderen?

Bent u van plan om een nieuwe vloer te leggen? Dan kan het voorkomen dat u eerst uw laminaat moet weghalen. Dit kunt u natuurlijk zelf doen of aan onze professionals overlaten. De focus ligt eerst op de plinten en daarna op de planken. Let wel: in sommige gevallen is het niet nodig om uw oude laminaatvloer weg te halen.

ZELF LAMINAAT UITBREKEN

Wanneer u een beetje handig bent, kunt u uw oude laminaatvloer prima zelf verwijderen. Dit doet u op de volgende manier:

De plinten

Allereerst moeten de plinten verwijderd worden. In het geval van plakplinten kunt u ze bij het uiteinde lostrekken. Voorkom hierbij dat ze afbreken. Zijn de plinten aan de muur gespijkerd? Dan kan het helpen om een gaatje tussen de plint en de muur te maken. U kunt dan met een tang de spijker losknippen. Lukt het dan nog niet? Dan kunt u altijd nog gebruik maken van een koevoet. Hiermee beschadigt u de plinten wel.

Het laminaat

Wanneer de plinten zijn weggehaald, kunt u starten met de planken. Begin het liefst bij de rij die u als laatste heeft gelegd. De planken krijgt u los door de lange zijde van de muur af te kantelen. Zorg ervoor dat er een hoek van ongeveer 90 graden ontstaat. Trek vervolgens de hele rij naar de muur toe. De rij zal nu loskomen. Daarna kunt u de rij opbreken. Dit doet u door de planken aan de linkerzijde omhoog te duwen.

LATEN VERWIJDEREN

Het verwijderen van laminaat kan voor uitdaging zorgen. Soms zijn de planken met elkaar verlijmd. Dit vergt niet alleen meer inspanning, maar vaak ook meer kennis. Zeker wanneer u het laminaat nog een keer wilt gebruiken. In dat geval kunt u er altijd voor kiezen om het werk aan onze professionals over te laten.

NIET ALTIJD NODIG

Het verwijderen van laminaat is lang niet altijd nodig. Heeft u een nieuwe vloer uitgezocht? Dan is het in veel gevallen mogelijk om deze over uw oude laminaat heen te leggen. Deze moet dan wel in goede staat zijn.

Aangeraden producten