Google review icon

4.5

(180 )

js_loader
instagram
NIEUW: in 4 termijnen betalen
Speciale aanbieding € 37,95 incl. BTW all-in*
Door enorme drukte ook zondag open
Leg/bezorgservice in heel NL & BE
De goedkoopste van Nederland

Alleen dit weekend
10% extra korting!

00

dagen

:

00

uur

:

00

minuten

:

00

seconden

Hoe kunt u laminaat het beste schoonmaken?

Gelukkig is laminaat erg makkelijk in onderhoud. Vaak is een wekelijkse reiniging met de stofzuiger meer dan genoeg. Daarnaast kunt u gebruik maken van een beetje water met schoonmaakazijn. Voeg hier echter nooit hardnekkige schoonmaakmiddelen aan toe! Wordt er ergens gemorst? Maak deze plek dan direct schoon.

DE STOFZUIGER

Vuil hecht zich nauwelijks aan laminaat. Daarom heeft u bij het reinigen van uw vloer vaak alleen een stofzuiger nodig. Deze verwijdert met gemak al het loszittende vuil. Om krassen te voorkomen kunt u een speciale opzetborstel voor laminaatvloeren aanschaffen. Bij luxe stofzuigers wordt deze soms meegeleverd.

DWEILEN

Naast stofzuigen kunt u uw laminaat ook af en toe dweilen. Eén keer per maand is hierbij meer dan voldoende. Vul een emmer water en voeg hier een scheut schoonmaakazijn aan toe. Maak de vloer tijdens het schoonmaken echter niet te vochtig. Dit kan het hout namelijk beschadigen. Droog de vloer ten slotte met een droge microvezeldoek.

MAAK BIJ MORSEN DIRECT SCHOON!

Een ongeluk zit een een klein hoekje. Een hap eten of een glas wijn heeft zo zijn weg naar uw laminaat gevonden. Om permanente vlekken te voorkomen is het verstandig om dit soort vuil meteen op te ruimen. Vocht kunt u het beste met een droge doek wegnemen. Zijn er nog resten achtergebleven? Wrijf deze met een vochtige doek of spons weg. Laat de aangedane plek vervolgens drogen.

ZO NIET UW LAMINAAT REINIGEN

Laminaat is niet tegen alle schoonmaakmiddelen bestand. Hardnekkige middelen, zoals: allesreiniger en groene zeep tasten bijvoorbeeld de beschermlaag aan. Uw vloer krijgt dan een grauw en dof uiterlijk. Hartstikke zonde natuurlijk! Daarnaast is ook het gebruik van een stoomreiniger een risicovolle onderneming. Door de druk kan er water bij de onderkant van het laminaat komen. De planken kunnen dan bol gaan staan.

Aangeraden producten

  • Google-Beoordeling
    4.5
    Gebaseerd op 180 recensies
    js_loader